Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: 'Джерела' в Сидоровичах

Вирізка з газети 'Трибуна праці' (лютий, 2010 рік.)

ВІДБІРКОВИЙ ТУР «ДЖЕРЕЛА» В СИДОРОВИЧАХ

Надія Чала,

Сидоровицький сільський голова

Нещодавно в Сидоровицькому будинку культури проводився зональний відбірковий тур районного конкурсу гармоністів-баяністів та художніх самодіяльних колективів «Джерело». Того лютневого дня з'їхалися до нас у село їх представники з Варівська, Олізарівки, Жміївки, Чкаловки, Термахівки. А також — гості з Іванкова: працівники районного Будинку культури, викладачі дитячої школи мистецтв та депутат Іванківської районної ради по Сидоровицькому виборчому округу А. О. Валерко. Вони ж і представляли журі конкурсу.

В ньому взяли участь Олексій Ляхевич (гра на бандурі та сопілці) з Сидорович, дуети у складі Олександра Губиша і Володимира Петрищенка (баян і бухало) з Чкаловки та Петра Оніщенка й Василя Притики (теж баян і бухало) з Термахівки, баяніста Олександра Йовженка з Варівська. Пісні виконували Катерина Єщенко, Ярослав Поліщук, Світлана Марчук, Артем Поліщук, Дарина Іваненко, Юлія Рогів. Читали вірші Аліна Прокопчук, Світлана Марчук, Юлія Рогів і Єльмір Тагієв з Жміївки.

Поки журі визначало кращих виконавців, свою концертну програму запропонували всім присутнім у залі учасники художньої самодіяльності з Іванківського РБК. Зокрема, українські народні пісні звучали у виконанні Людмили Губиш та акомпаніатора (баяніста) Олександра Якименка, дуету у складі Олени та Володимира Ткаченків, Юрія Тимощука. А Вадим Скопич повеселив усіх гуморесками. Після визначення результатів директор Іванківського РБК Валерко Наталія Віталіївна вручила всім учасникам солодощі та похвальні грамоти за участь в конкурсі.

На закінчення відбіркового туру всіх його учасників запросили до участі в районному конкурсі «Джерело». Від себе особисто й від імені директора Сидоровицького будинку культури Владислав Васильович Волощенка хочу подякувати всім, хто приїхав до нас на свято. А ще — нашій односельчанці Олені Михайлівні Ляхевич, яка, не шкодуючи сил, двічі їздила в Іванків за музичними інструментами (бандурою та сопілкою) для свого сина Олексія, щоб він порадував усіх чудовою грою на них, а також — її доньці Галині, яка святково оформляла приміщення СБК та читала зі сцени нам свої вірші. Сподіваюся, що виступи учасників регіонального туру сподобаються й усім, хто зможе побувати на районному конкурсі «джерело».

12 липня 2011


1


  Закрити  
  Закрити